luni, aprilie 22, 2024

Fostul premier Florin Cîțu, acuzat de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul achizițiilor de vaccinuri

Must Read

Procurorii DNA au decis miercuri să continue urmărirea penală împotriva fostului premier Florin Cîțu. Acesta este acuzat de două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. 

Faptele ar fi avut loc în contextul achizițiilor de vaccinuri împotriva COVID-19, unde Cîțu ar fi aprobat memorandumuri fără justificări legale, conform comunicatului DNA.

Conform informațiilor, în aprilie și mai 2021, în timp ce era prim-ministru, Cîțu ar fi facilitat contractarea a peste 43 de milioane de doze de vaccin Pfizer și Moderna, depășind semnificativ numărul estimat de persoane eligibile pentru vaccinare. Procurorii susțin că acest demers a condus la o cheltuială suplimentară de 825.636.678 de euro fără TVA.

Într-un context în care Comisia Europeană propusese o abordare centralizată pentru achiziționarea vaccinurilor, Cîțu este acuzat că a încălcat dispozițiile legale și a aprobat memorandumuri fără susținere documentară adecvată.

Suspectul, în prezent senator, a fost informat cu privire la acuzații și statutul său procesual. Dosarul aduce în prim-plan întrebări cu privire la gestionarea fondurilor publice și deciziile asumate în contextul luptei împotriva pandemiei.

Sursă foto. https://www.facebook.com/florinVcitu

Axanews

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Latest News

Noi informații halucinante: Ferma Dacilor era conectată ilegal la sistemul electric

Patronii de la Ferma Dacilor se pot confrunta cu multiple acuzații, după ce Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img