luni, aprilie 22, 2024

BIHOR – Noaptea minții la Bihor, unde procurorii au eliberat violatorul unei fetițe de 12 ani, care a devenit și mamă între timp, pentru că nu ar exista dovezi că aceasta nu ar fi consimțit…

Must Read

O dramă cutremurătoare zguduie comuna Spinuș din Bihor. Un bărbat acuzat de viol asupra unei fetițe de doar 12 ani a fost pus în libertate, în ciuda îngrijorărilor crescânde din comunitate. Fetița, care între timp a născut, se află într-un centru de primire a minorilor abuzați, iar procurorii au invocat un motiv șocant pentru eliberarea agresorului.

Surse locale relatează că vânzătoarele din sat au observat că burtica fetiței creștea, iar asistenta socială a fost alertată. La școală, fetița a fost chemată să depună mărturie, dar tăcerea ei a făcut ancheta să fie mai dificilă. La spital, s-a constatat că era însărcinată în cinci luni, iar Poliția a fost imediat informată.

Chiar și cu dovezi clare, procurorii de la Parchetul Marghita au decis să elibereze bărbatul acuzat, invocând necesitatea unei expertize care să dovedească dacă fetița și-a dat consimțământul pentru actul sexual. Un fapt incredibil, având în vedere gravitatea situației.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Marghita, procurorul Alexandru Lup, a declarat pentru Bihoreanul că: „Până nu avem negru pe alb dovada faptului că fetița nu și-a dat consimțământul, nu este oportun să solicităm măsuri preventive.” În acest timp, comunitatea locală este uluită și revoltată de decizia luată.

Reprezentantul Parchetului a lăsat deschisă posibilitatea ca hotărârea de a elibera agresorul să aibă legătură cu protestele din justiție. „Putem lua în calcul și chestia asta (…) Urmează să facem acea expertiză și, în funcție de rezultat, vom solicita măsuri preventive”, a adăugat procurorul Lup.

Într-un act de precauție, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost sesizată, iar fetița împreună cu copilul ei sunt acum în grija unui centru de primire a minorilor abuzați. Comunitatea așteaptă cu inima strânsă rezultatul expertizei care va influența viitorul acestui caz tragic.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Latest News

Noi informații halucinante: Ferma Dacilor era conectată ilegal la sistemul electric

Patronii de la Ferma Dacilor se pot confrunta cu multiple acuzații, după ce Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img