luni, mai 6, 2024

O nouă lovitură pentru fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui. DNA i-a pus sechestru pe 20 de proprietăți

Must Read

Foto: Mediafax

În comunicatul oficial prin care anunță trimiterea în judecată a președintelui suspendat al Consiliului Județean Vaslui, DNA clarifică și aspecte privind măsurile asigurătorii luate în acest dosar.

Dumitru Buzatu a fost trimis în judecată sub acuzația de luare de mită, iar expertul Radu Judele, pentru luare de mită și trafic de influență. DNA detaliază întregul parcurs al evenimentelor. Potrivit anchetatorilor, neînțelegerile dintre Dumitru Buzatu și omul de afaceri Emil Savin au apărut în cursul anului 2021. „Neînțelegeri referitoare la plata facturilor – circa 3.000.000 de euro – și implicit la cuantumul mitei care trebuia remisă” lui Dumitru Buzatu, subliniază DNA.

În contextul acestor tensiuni, Consiliul Județean Vaslui a încheiat un contract cu o societate comercială, administrată de expertul ieșean Radu Judele, pentru a efectua o expertiză tehnică a lucrărilor executate.

Proprietățile, sub sechestru Dumitru Buzatu este acuzat că a pretins în mod indirect de la Emil Savin sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea contractului.

În cauză, pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale sau al confiscării extinse ori care pot servi la garantarea executării pedepsei amenzii sau a cheltuielilor judiciare ori a reparării pagubei produse prin infracțiune, s-a dispus instituirea de măsuri asigurătorii asupra a 20 bunuri imobile (apartamente, case, construcții, terenuri) ce aparțin celor doi inculpați. De asemenea, s-a mai dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor sume de bani, ridicate de la inculpatul Buzatu Dumitru cu ocazia efectuării percheziției domiciliare”, se mai arată în comunicatul DNA.

Citeşte întreaga ştire: DNA a pus sub sechestru 20 de proprietăți în dosarul Buzatu, pentru a evita „înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării”

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Latest News

Noi informații halucinante: Ferma Dacilor era conectată ilegal la sistemul electric

Patronii de la Ferma Dacilor se pot confrunta cu multiple acuzații, după ce Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img