luni, aprilie 22, 2024

ALERTĂ: cazuri de difterie au fost confirmate în România! Sunt primele, după 1989

Must Read

Două cazuri de difterie cutanată netoxigenă au fost confirmate în Capitală, primele astfel de cazuri de după 1989, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare. Ministerul Sănătăţii arată că este vorba despre doi bărbaţi consumatori de droguri, infectaţi HIV, care au o evoluţie favorabilă. Acest tip de afecţiune apare în special la persoane din grupuri vulnerabile.

Doi pacienţi în vârstă de 38 şi 40 ani, bărbaţi, consumatori de droguri, infectaţi HIV, au fost internaţi la un spital de boli infecţioase din Bucureşti, cu leziuni cutanate. Din leziunile cutanate aflate la locurile de injectare, s-au izolat tulpini de Corynebacterium diphteriae ne-toxigene. Evoluţia pacienţilor este favorabilă”, a transmis Ministerul Sănătăţii sâmbătă, într-un comunicat.

Tulpinile de bacil difteric care produc toxina (toxigene) şi sunt implicate în producerea difteriei respiratorii sunt diferite de cele izolate la cei doi pacienţi.

SourceDigi24
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Latest News

Noi informații halucinante: Ferma Dacilor era conectată ilegal la sistemul electric

Patronii de la Ferma Dacilor se pot confrunta cu multiple acuzații, după ce Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img