marți, mai 7, 2024

Granturi de excelență pentru tinerii cercetători care își vor continua studiile în România

Must Read

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) anunță cu bucurie acordarea finanțărilor în valoare de peste 3,7 milioane de lei pentru 68 de tineri talentați care aleg să-și continue studiile universitare în România. Acești beneficiari vor contribui la dezvoltarea țării prin activități de cercetare-dezvoltare și inovare.

Nouă universități din întreaga țară au semnat contracte de finanțare cu MCID, recunoscând excelența studenților cu performanțe deosebite la învățătură și rezultate remarcabile la olimpiade naționale și internaționale.

Ministrul Bogdan Ivan subliniază importanța acestui program, afirmând că investiția în tinerii cercetători reprezintă o direcție strategică pentru viitor.

Programul „Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I” oferă burse anuale între 1000 și 6000 de euro, stimulând astfel excelența în cercetare și inovare. Laureații olimpiadelor internaționale sunt răsplătiți cu sume cuprinse între 3000 și 6000 de euro pe an, în funcție de performanțele obținute.

Pe lângă granturile acordate, participanților li se oferă sprijin financiar pentru participarea la evenimente științifice internaționale și/sau protejarea drepturilor de proprietate intelectuală. Bugetul total al programului este de 3.740.748,80 lei, reflectând angajamentul MCID de a investi în generația viitoare de cercetători.

Cele nouă universități partenere în acest program sunt: Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Tehnică ‘”Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Transilvania Brașov, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Acest program reprezintă o investiție semnificativă în educația și inovarea din România, susținând excelența academică și pregătind terenul pentru descoperiri revoluționare în cercetare.

AxaNews

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Latest News

Noi informații halucinante: Ferma Dacilor era conectată ilegal la sistemul electric

Patronii de la Ferma Dacilor se pot confrunta cu multiple acuzații, după ce Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img