sâmbătă, iulie 20, 2024

MARAMUREȘ (VIDEO): Grupare specializată în metoda ACCIDENTUL destructurată de polițiști în Baia Mare

Must Read

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare au efectuat cercetări care au condus la destructurarea unui grup infracțional specializat în săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune prin metoda accidentul, relatează Infomm.

La data de 4 decembrie 2023, Poliția Municipiului Baia Mare a fost sesizată de o femeie, de 87 de ani, din Baia Mare, că ar fi fost înșelată cu 100.000 de lei.

Persoane necunoscute ar fi contactat-o pe telefonul fix și ar fi indus-o în eroare, cu privire la faptul că nepotul acesteia ar fi internat la o unitate spitalicească în altă țară și ar fi solicitat persoanei vătămate, în regim de urgență, suma de bani, necesară pentru plata unei intervenții chirurgicale.

Imediat după sesizare, au fost demarate activități specifice în cadrul dosarului penal, stabilindu-se faptul că persoane privative de libertate, care ar fi încarcerate în penitenciarele Gherla și Târgu Mureș, ar fi implicate în comiterea unor astfel de fapte de înșelăciune prin metoda accidentul, atât în județul Maramureș, cât și în alte județe (Bistrița Năsăud, Sălaj și municipiul București).

Astfel, în baza probelor administrate, sâmbătă, 9 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Baia Mare l-au prins în flagrant delict pe un tânăr, de 22 de ani, din județul Constanța, la scurt timp după ce ar fi primit de la o altă persoană vătămată 10.000 de lei.

Și aceasta fusese indusă în eroare cu privire la faptul că nepotul ei ar fi suferit un accident, iar banii sunt necesari pentru plata serviciilor medicale.

Asupra celui cercetat, au fost descoperiți banii și două telefoane mobile, despre care există bănuiala că, prin intermediul acestora, ar fi fost coordonat de către persoanele încarcerate în penitenciar.

Concomitent cu aceste activități, au fost dispuse controale amănunțite în camerele de deținere ale penitenciarelor Gherla și Târgu Mureș, în care sunt încarcerați 4 bărbați, cu vârste între 34 și 37 de ani, cercetați săvârșirea faptelor, fiind descoperite și ridicate atât telefoane mobile, cât și cartelele telefonice utilizate pentru contactarea și inducerea în eroare a persoanelor vătămate.

Existând bănuiala că grupul infracțional constituit ar fi acționat și în alte județe, sub coordonarea procurorului de caz, se desfășoară în continuare activități de cercetare, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate la săvârșirea faptelor, tragerea acestora la răspundere penală și pentru recuperarea prejudiciilor cauzate.

Față de tânărul de 22 de ani a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore și, ulterior, fiind prezentat Judecătoriei Baia Mare, a fost dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Axanews 

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Latest News

Noi informații halucinante: Ferma Dacilor era conectată ilegal la sistemul electric

Patronii de la Ferma Dacilor se pot confrunta cu multiple acuzații, după ce Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img