vineri, mai 3, 2024

Decizie istorică! Uniți spre Europa: Consiliul European a aprobat negocierile de aderare pentru Moldova și Ucraina

Must Read

Consiliul European a emis o decizie istorică, aprobând începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova și Ucraina. Anunțul a fost făcut oficial de Președintele Consiliului European, Charles Michel, într-o postare pe platforma de socializare X. 

Într-un gest de susținere și recunoaștere a progreselor înregistrate, Georgia a primit, de asemenea, statutul de candidat.

Charles Michel a subliniat semnificația acestui moment istoric, evidențiind că Uniunea Europeană va deschide negocierile și cu Bosnia și Herțegovina odată ce aceasta atinge gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare.

„Un semnal clar de speranță pentru popoarele lor și pentru continentul nostru”, a adăugat el în postarea sa.

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, a reacționat pe Facebook, numind decizia „o victorie a tuturor”. Ea a subliniat că această aprobare reprezintă un „da” hotărât pentru viitorul european al Moldovei și a recunoscut eforturile întregii societăți.

 „Succesul de azi este meritul celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot și au protestat pentru libertate”, a menționat Sandu.

Și Ucraina a sărbătorit această decizie istorică. Președintele Volodimir Zelenski a exprimat entuziasmul său pe platforma X, numind-o o „victorie pentru întreaga Europă” și o sursă de motivație și inspirație. Decizia Consiliului European întărește angajamentul Uniunii Europene față de extinderea valorilor democratice și progresului în regiune.

Axanews 

*Sursă foto.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Latest News

Noi informații halucinante: Ferma Dacilor era conectată ilegal la sistemul electric

Patronii de la Ferma Dacilor se pot confrunta cu multiple acuzații, după ce Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img