vineri, mai 3, 2024

BUCUREȘTI: Operațiune anti-corupție în inima ANAF. Percheziții la Direcția Antifraudă Fiscală din capitală

Must Read

Într-un demers hotărât de combatere a corupției, procurorii DNA au declanșat percheziții la sediul Direcției Antifraudă Fiscală București din cadrul ANAF. Dosarul vizează o presupusă rețea de corupție în care angajații ar fi acceptat mită de la administratorii unor firme implicate în fraude fiscale.

Potrivit surselor, acțiunile procurorilor se extind și asupra sediilor mai multor companii, precum și asupra locuințelor persoanelor suspectate în acest caz de amploare. Se pare că angajații Direcției Antifraudă Fiscală București ar fi fost implicați în practici dubioase, acceptând mită pentru a influența în mod favorabil rezultatele unor controale, chiar în situațiile în care firmele vizate fraudau bugetul de stat.

Surse judiciare declară că, în schimbul mitelor primite, sumele constatate ca prejudiciu produs de aceste firme bugetului de stat erau, paradoxal, „șterse”. Acest aspect aruncă o umbră de îndoială asupra integrității unor funcționari cu rol crucial în protejarea intereselor financiare ale statului.

Direcția Antifraudă Fiscală are misiunea de a efectua inspecții fiscale la nivel național, având ca scop identificarea și combaterea fraudei fiscale. În acest context, instituția colaborează strâns cu alte entități abilitate, în vederea îndeplinirii sarcinilor Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Operațiunea actuală subliniază importanța acțiunilor coordonate pentru curățarea sistemului fiscal de practici corupte și pentru asigurarea integrității în gestionarea resurselor financiare ale țării.

AxaNews 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Latest News

Noi informații halucinante: Ferma Dacilor era conectată ilegal la sistemul electric

Patronii de la Ferma Dacilor se pot confrunta cu multiple acuzații, după ce Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img