joi, mai 2, 2024

România, în fața unui 2024 plin de provocări financiare.Ce produse vor deveni mai scumpe din 1 ianuarie

Must Read

Începând cu 1 ianuarie 2024, românii se confruntă cu un val de scumpiri ce va afecta diverse aspecte ale vieții cotidiene. 

Mesele la restaurant vor deveni mai costisitoare, TVA-ul pentru dulciuri crește de la 9% la 19%, iar viciile, precum alcoolul și tutunul, vor implica accize mai ridicate.

Mai mult, conform proiectului de lege privind măsurile fiscale, TVA-ul pentru livrarea de locuințe sociale și a altor produse și servicii esențiale va crește de la 5% la 9%. Accizele la alcool și tutun vor fi, de asemenea, majorate, aducând cu sine o creștere a costurilor pentru aceste produse.

Printre produsele afectate de aceste schimbări se numără alimentele cu concentrație mare de zahăr, băuturile nealcoolice cu adaos de zahăr, precum și diverse produse din categoria restaurantelor. Prin exemplificare, prețul bomboanelor va crește de la 25 la 27,3 lei, o doză de băutură carbogazoasă va ajunge de la 4 la 4,4 lei, iar platourile cu produse tradiționale vor suferi o ajustare de preț de la 80 la 83 de lei.

Aceste schimbări vin în contextul unei perioade dificile, în care românii nu vor resimți creșteri semnificative ale salariilor și pensiilor. Pentru a afla detalii suplimentare despre modificările fiscale și impactul acestora, vă invităm să citiți articolul complet aici: (https://www.antena3.ro/economic/val-scumpiri-1-ianuarie-2024-692530.html).

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Latest News

Noi informații halucinante: Ferma Dacilor era conectată ilegal la sistemul electric

Patronii de la Ferma Dacilor se pot confrunta cu multiple acuzații, după ce Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img